Sistema de punts per treballar l’odre a la classe

En la nostra feina és molt habitual trobar-nos amb nens i nenes amb moltes dificultats per adquirir uns bons hàbits de treball, d’estudi i també hàbits en l’ordre. Petits o grans que perden material com; activitats realitzades a classe, fulls o esquemes d’estudi, etc. Els hi costa moltíssim mantenir el calaix amb odre,  sovint posen les activitats dins dels mateixos llibres, tenen la carpeta totalment desordenada i els fulls d’una assignatura es barregen amb una altra, l’estoig està pràcticament buit i cada setmana perden el bolígraf, el llàpis, etc.

Com a reeducadora psicopedagògica m’he trobat varies vegades casos així. Vaig pensar…com puc solucionar això? El primer que em va venir a la ment va ser un sistema de punts, però no podia ser un sistema de punts simple sinò que havia de ser un sistema de punts ben estructurat on quedéssin cobertes totes les dificultats.

Us exposaré un cas on la situació era la següent:

Un nen de 3r de primària que sempre tenia la carpeta desordenada, el calaix ple de fulls dins els llibres i desordenat, l’estoig només amb un llàpis petit i sense punta i l’agenda sense els deures o exàmens apuntat o apuntat a mitges. A més a més,  a l’escola on treballo els nens tenen un carpesà on van col·locant les feines fetes i corregides i una carpeta on posen els deures per endur-se’ls a casa, li diuen “carpeta viatgera”. Aquesta carpeta viatgera normalment estava plena de deures que havia oblidat d’entregar a la professora.

Doncs ja us podeu imaginar, un caos! i calia ajudar-lo d’alguna manera perquè poc a poc anés adquirint els hàbits més adequats ja que això li estava afectant a les notes.

A continuació trobareu el sistema de punts que vaig realitzar  i que em va donar bons resultats. Si us sembla interessant podeu modificar-lo i adaptar-lo als vostres alumnes

🙂

 

DEIXA EL TEU COMENTARI! Clica a la bafarada que es troba al costat del títol de l’entrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s